Idioot

Idioot - het humoristische en satirische magazine vol waanzin en onzin

Bookmark | Afdrukken | Contact


31 Januari 2007

Paranoia Piet in da house

Met veel plezier kunnen wij van Idioot u weer voorstellen aan een nieuwe versterking voor onze toegewijde redactie. Maak kennis (hoe moeilijk dat ook is) met Piet, die wij al vrij snel Paranoia Piet zijn gaan noemen (u merkt vanzelf waarom). Piet heeft namelijk een nogal paranoïde kijk op het leven (met name zijn eigen leven) - mede dankzij het feit dat Piet lijdt aan paranoïde schizofrenie - die wij u, veeleisende lezer, niet willen onthouden. Wij hopen dat u net zoveel plezier beleeft aan Paranoia Piet als wij.

De wereld naar de maan

Ja, u leest het goed. We gaan er met z'n allen aan! Dat ik u deze boodschap breng is een persoonlijke overwinning waar ik trots op ben, gezien het feit dat ik continue, 24 uur per dag/7 dagen per week wordt gevolgd door o.a. camera's (zichtbare en verborgen), satellieten, spionnen, onzichtbare stralen en mannetjes van andere planeten. Tegen de tijd dat u dit bericht leest ben ik misschien al vermoord door één of meerdere overheidsorganen, of wellicht door vergiftiging, een van tevoren in scène gezet 'ongeluk', door uithongering in een geheime gevangenis waar ik het bestaan als één van de weinige nog levende burgers van afweet (te weten in Ohio, USA), of doordat m'n hersenen zijn gaar gekookt door straling afkomstig van geheime wapens, of door andere redenen waar de normale man geen weet van heeft omdat ze angstvallig geheim worden gehouden. Als ik hun was geweest had ik het trouwens niet anders gedaan, want de wereld is één groot broeinest van bacteriën dat het op ons gemunt heeft en in toom gehouden moet worden. Het maakt verder trouwens ook geen moer uit, want binnen onafzienbare tijd gaan we met z'n allen keihard naar de klote als ik zo vrij mag zijn in Haagse tongval tot u te spreken. Daarom neem ik alvast afscheid van u, mocht dit bericht mijn laatste wapenfeit in de strijd tegen de machthebbers der aarde blijken te zijn, in welk geval u en iedereen die mij volgt dit waarschijnlijk niet eens krijgen te lezen, wat me geen ene reet interesseert.


Titels voor de zoveelste schaatsshow

Wij van Idioot hebben eens flink zitten brainstormen over titels voor een zoveelste schaatsshow met bekende Nederlanders voor op tv. 'Sterren dansen op het ijs' en 'Dancing on ice' hebben we al. Onze suggesties voor nieuwe titels zijn:

  • 'Uitgerangeerde sterren stuntelen op het ijs'
  • 'Sterren krijgen X-benen op het ijs'
  • 'Sterren klappertanden voor kijkcijfers'
  • 'Sterren keihard op hun bek voor kijkcijfers'
  • 'IJskoud voor paal gezet'
21 Januari 2007

Ambtenaar Aart

Saddam

Saddam

Waar is het toch fout gegaan?

Had je een kille vader?

Sloeg je moeder je?

Werd je soms gepest

Op school?

Of ben je daar nooit geweest?

Desondanks is dat geen excuus om weet ik veel hoeveel mensen het leven zuur te maken of om te brengen alsof het zieke honden zijn...!


5 Vragen aan...

...onze blonde secretaresse

(10 vragen leek ons teveel in één keer.)

1.- Ben je van nature blond?

Dat weet ik niet, het is al zo lang geleden dat ik me voor het laatst niet geblondeerd heb...

2.- Hoeveel letters heeft het woord 'baan'?

Drie..... toch?

3.- Enig idee waarom Idioot je heeft aangenomen?

Om achter een bureau te gaan zitten, in plaats van achter een raam?

4.- Hoe vaak lees jij een horoscoop?

Twee keer per dag. 's Morgens om te kijken wat er gaat gebeuren. 's Avonds om te kijken of dat nog steeds zo is.

5.- Geef je wel eens aan goede doelen?

Ja. Als ze op tv of in de krant vragen om te sms-en doe ik dat bijna altijd!

18 Januari 2007

'Saddam is still alive'

Betrouwbare bronnen melden dat Saddam Hussein mogelijk nog leeft. Dit vermoeden is ontstaan doordat over de hele wereld Saddam in levenden lijven is gesignaleerd. Zo heeft men hem zien rondlopen in een bowlingcentrum in Boise, Idaho, in de Verenigde Staten, waar hij een strike gooide. Hij was chef-kok in een restaurant in Parijs. In Birmingham, Engeland is hij gezien achter de kassa van een supermarkt voor allochtonen, waar hij zelfs werknemer van de maand was. In Rostock (Duitsland) is hij gezien als directeur van een kinderdagverblijf. In Finland is hij gezien als Jehova's getuige die de huizen langs ging. Wilde men Saddam aanspreken, dan rende deze snel weg. Men heeft de Finse Saddam achtervolgd toen deze wegvluchtte. Toen bleek dat Saddam in een kuil in de grond leeft, ook al is het in Finland in deze tijd van het jaar ijskoud. De FBI vermoedt dat het hier gaat om Saddam's dubbelgangers, die na de dood van Saddam niet langer nodig zijn en een eigen leven proberen op te bouwen. Desondanks wil Amerika voor alle zekerheid ook deze Saddams uit de weg ruimen. Er is een beloning voor iedereen die een Saddam aangeeft bij de plaatselijke politie.

11 Januari 2007

Ambtenaar Aart

Wij hebben wederom iemand gevonden om voor ons integere en geïnformeerde bulletin te gaan schrijven. Maak kennis met Aart. Aart is ambtenaar bij een ministerie, en is vrijgezel. In zijn vrije tijd schrijft Aart graag gedichten. Ook Aart heten wij natuurlijk van harte welkom. Hieronder volgt zijn eerste column. Kudos en respect voor onze man Aart!

Alle begin is moeilijk...

Toen ik vanmorgen op de fiets stapte om naar m'n werk te gaan bemerkte ik de lucht boven me. Ik zag (maar zintuigen zijn bedrieglijk als sirenen, zoals u weet) een maagdelijk witte lucht. De zon Zeus, brenger des levens, zat heimelijk verscholen achter het zwevende levenswater dat wij wolken noemen (die in een andere wereld, in een andere dimensie wellicht neklow heten). In mijn lunchpauze heb ik het volgende gedicht over dit voorval geschreven:

Maagdelijk wit

Lucht, daarboven

Ik zie je voorbij gaan

En vraag me af

Waar ga je heen?

Maagdelijk

En wit

Maar nooit alleen

Mag ik mee?

Ik wil nog veel meer van dit soort stukjes voor jullie gaan schrijven, in de hoop dat jullie geïnteresseerd zullen raken in poëzie en andere prachtige vormen van literatuur. Ik hoop dat ik hiervoor nog veel inspiratie zal gaan krijgen van Moeder Aarde. Hopelijk tot een volgende keer dan maar. Veel voorspoed en vrede, Aart.

6 Januari 2007

Welkom Riet!

Wij van Idioot kunnen u melden dat wij Riet Westdijk hebben opgenomen in ons illustere team. Riet (82) is jarenlang columnist geweest bij een bekend Nederlands vrouwenblad. Daar is zij ontslagen omdat ze dement werd. Wij zagen onze kans schoon en hebben haar aangenomen om stukjes te gaan schrijven voor Idioot (zonder daarvoor betaald te worden). In deze editie stelt zij zichzelf aan ons voor...

Lieve lezeressen,

het doet mij zeer deugd u te mogen groeten in levenden lijven. Ik ben zojuist door een hele lieve jongeman aangenomen om mooie stukjes te gaan schrijven voor het blad dat u nu leest (waarvan ik de naam nu even vergeten ben). Ik ben zo blij, zo blij! Mij is gevraagd mij ook aan u voor te stellen. De mensen noemen mij Riet Westdijk, en ik ben 82 lentes jong. Ik woon in verzorgingstehuis De Taaie Linden. Daar ben ik opgesloten door mijn familie toen ik dingen ging vergeten. Ikzelf kan me daar niets van herinneren, maar volgens mij was dat helemaal niet zo. Ze wilden gewoon van me af. Volgens mij wilden ze m'n geld. Maar jammer genoeg voor hun heb ik dat geld verstopt en ik weet niet meer waar! Maar mijn vrienden van Idioot gaan me helpen om dat geld terug te vinden, aardig hè? Mijn hobbies zijn wandelen met de rolator en boodschappen doen en familie op bezoek krijgen. En ik beschilder dakpannen. En natuurlijk speel ik graag een spelletje, zoals bingo. Laatst is iemand tijdens verstoppertje gestorven omdat hij niet gevonden werd, hihi. Zo maak je nog eens wat mee. Als u wilt kunt u me altijd schrijven, als u bijvoorbeeld advies nodig heeft van iemand met veel levenservaring, of gewoon om uw hart te luchten of te babbelen over vrouwendingetjes. Ook kunt u van mij stukjes verwachten over dingen die mij bezig houden, bijvoorbeeld over mijn familie die mij in een verzorgingstehuis hebben opgesloten omdat ze m'n geld willen. Ik hoop dat we samen veel plezier zullen hebben. Groetjes, Riet.

4 Januari 2007

Welkom bij de geboorte van het meest idiote informatieve en onbetrouwbare opiniërende magazine op het internet tot nu toe, Idioot. De redactie wenst u veel plezier met het lezen van dit volkomen onzinnige onafhankelijke online magazine.

In deze editie een interview van de interviewer met de interviewer van Idioot. Klinkt ingewikkeld, maar het is in feite heel makkelijk en het scheelt weer reiskosten.

Interview

Interview met de interviewer

In de spiegel zien we een aantrekkelijke, mannelijke twintiger. Zijn groetende knikje beantwoorden we overeenkomstig. Het is duidelijk dat deze man weinig tijd heeft, dus we vallen gelijk met de deur in huis...

Waarom bent u met Idioot begonnen?

Laatst zag ik op tv Theo Maassen's nieuwste show, Tegen beter weten in. Ik vind Theo een hele goede cabaretier, maar in deze voorstelling is hij naar mijn smaak toch echt te ver gegaan. Op een zeer lage manier spot hij met Jezus Christus. Dat is mij in het verkeerde keelgat geschoten. Helaas is Theo niet de enige die spot met het christelijk geloof. Denk bijvoorbeeld ook aan Freek de Jonge, met zijn godslasterlijke preken. Op een gegeven moment heb ik besloten om humor te maken die niet spot met het christelijk geloof, waar ik zelf ook aanhanger van ben. Sacha Baron Cohen (a.k.a. Ali G/Borat) vind ik trouwens ook erg goed, maar die is ook regelmatig grof en onsmakelijk. Moet humor nu persé samengaan met perversie, blasfemie en onsmakelijkheid? Is de huidige consument nu echt gediend van dit alles? Nee toch zeker? Vandaar dus dat ik begonnen ben met Idioot. Het is mogelijk dat ik alleen al met de naam van mijn magazine mensen tegen de schenen schop (minister Borst heeft de term destijds niet voor niets verboden), maar ik kan u verzekeren dat het daarbij zal blijven. Idioot is qua inhoud volkomen clean.

Wat kunnen wij als consument van dit produkt verwachten?

Wij weten zelf amper wat we kunnen verwachten, maar ik zal toch een poging wagen om een tipje van de sluier op te lichten. Laat ik beginnen met te zeggen wat de consument in ieder geval niet hoeft te verwachten. Dat zijn: een zeer gelikte, flitsende en kunstzinnige opmaak; aktuele en regelmatig bijgewerkte, genuanceerde journalistiek; grote bezoekersaantallen. Waar wij wel in willen uitblinken is nergens in uitblinken, behalve dan mensen aan het lachen krijgen ondanks deze deprimerende tijden. Er moet meer gelachen worden. De naam Idioot hebben wij bewust gekozen om ongewenste bezoekers zoveel mogelijk af te stoten. Wij hopen dat alleen de mensen die door onze naam heen prikken, die verder kijken dan opgeplakte etiketjes, onze site zullen bezoeken, tegen de stroom van de soapkijkende, trendgevoelige, koopzieke, leeghoofdige en oppervlakkige volksmassa in.

Is dit allemaal niet een beetje puberaal?

Als Theo Maassen het mag, dan mag ik het toch zeker ook? Ik ben jonger dan Theo!

Wat gaat u in het werk stellen om Idioot tot een gigantisch succes te maken?

De komende tijd ga ik me verdiepen in humoristische literatuur. Bij onze plaatselijke bibliotheek heb ik Three Men in a Boat (van Jerome K. Jerome) geleend. Lekker dun! Verder starten we een nietsontziende publiciteitscampagne op het internet. We zorgen dat we in Google komen, melden ons aan bij iedere portal die we maar kunnen vinden. Op het randje van de spam, zeg maar. Verder gaan we mensen dwingen om een link naar Idioot te plaatsen op hun website. Hoe we dat precies gaan doen weten we nog niet.

Bent u geestelijk gestoord?

Zeven jaar geleden heb ik een psychose gehad. Maar ik ben al jaren stabiel, en ben bezig met medicatie afbouwen. Ik heb die medicijnen niet nodig, ik ben volkomen normaal. Althans, dat zeggen de stemmen.

Veel succes, en hopelijk tot ziens.

Insgelijks.

 

Blij met Idioot?

  • Vertel het aan je familie, vrienden en vijanden.
  • Zet een link naar Idioot op je site, in je weblog of op een forum.

*

Vraagmaarraakbaak

Loopt u al jaren rond met een prangende vraag waarop u het antwoord graag zou willen weten? Heel misschien kunnen wij helpen. Mail ons uw vraag (klik op "Contact"), en wellicht, als alles meezit, kunt u binnenkort ons antwoord vinden op de Idioot-site! Veel succes!

*

Horoscoop - one size fits all

Probeer vandaag eens geen impulsieve beslissingen te nemen. Denk eerst goed na voordat u uw vrouwelijke baas uitscheldt voor sexist. Mars en Jupiter staan in een lijn met elkaar, dit betekent dat er iets ingrijpends gaat gebeuren in GTST. Kaviaar is uit. Haring met ui is in, tenzij u daarna gaat stappen. Venus zegt: geef uw stalker een kans, er zou iets moois uit kunnen volgen.

*

SMS A, B of C naar

52565334970623142586922853759 

en wacht op instrukties!

*

Boodschap van algemeen nut

Ziet u iemand die:
  • gemaskerd is
  • een bom bij zich heeft
  • deze bom ergens plaatst
  • daarna hard wegloopt

dan betreft het hier mogelijk een bomaanslag.


© Copyright Idioot. All rights reserved.